20.8.

Koko luokka kirjastoon

Lapsen lukupolkua ja oppimista tuetaan kirjastossa alusta lähtien. Koulun ja kirjaston yhteistyösuunnitelman mukaisesti luokat vierailevat kirjastossa ja kirjastoautossa saamassa vinkkejä ja eväitä lukemisen ja oppimisen maailmaan.

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

6.2.

MATKAHUOLLON BUSSIKORTIN KÄYTTÄJÄLLE 2019

•Säilytä kortti aina muovikotelossa •Älä taita korttia •Älä anna kortin kastua. Jos se kuitenkin jostakin syystä kastuu, kuivaa se mahdollisimman pian •Älä piirtele tai kirjoittele korttiin äläkä leikkele sitä •Kortti kelpaa kodin ja koulun välisellä matkalla: 1 matka aamulla, 1 matka iltapäi­vällä •Jos kortti katoaa, ilmoita siitä mahdollisimman pian omaan kouluun tai koulutoimistoon (040 314 5280). Koululta tai koulutoimistosta ilmoitetaan Matkahuollon Kampin toimipisteeseen oppilaan tiedot uuden kortin saamiseksi. •Oppilas on vastuussa hallussaan olevasta bussikortista. Kadonneen kortin tai huolimattoman käytön/säilytyksen takia vioittu­neen kortin haltijalta peritään kortista 12,00 € sekä mahdollinen laskutuslisä. Korttimaksu on aina maksettava etukäteen koululle ennen kuin uusi kortti voidaan tilata. •Oppilaan on itse kustannettava ne matkat, jotka hän joutuu kulkemaan ilman bussikorttia kortin katoamisen, itse aiheutetun kortin vioittumisen takia tai kun hän on unohtanut kortin kotiin. Matka tulee maksaa kuljettajalle heti. •Jos oppilas muuttaa alle 5 kilometrin päähän koulusta taikka pois Mäntsälän kunnasta, on bussikortti ehdottomasti palautettava. Palauttamatta jääneen kortin kustannukset laskutetaan huoltajalta. •Kortti ja kotelo on palautettava lukuvuoden viimeisenä koulupäivänä koululle. Palauttamatta jääneistä korteista sekä leikellyistä, piirrellyistä tai muulla tavoin vioitetuista korteista veloitetaan 12,00 € sekä mahdollinen laskutuslisä.

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

13.8.2018

KIRJASTOKORTTI KAIKILLE!

Jokainen koululainen tarvitsee oman kirjastokortin. Hei! Kouluvuoden alkajaisiksi pieni infopaketti kirjaston syksystä:

Lue koko juttu TOK

30.5.2017

KASVISRUOKA (lakto-ovo-vegetaarinen ruoka)

Lakto-ovo- vegetaarinen ruoka on kasvisruokaa, jossa viljavalmisteiden, kasvisten, hedelmien ja marjojen lisäksi käytetään maitovalmisteita ja kananmunaa. Kasvisruoan valmistuksessa ei käytetä lihaa eikä lihavalmisteita.

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

ERITYISRUOKAVALIO-OHJEISTUS LASTEN/NUORTEN VANHEMMILLE

Ruoka-aineallergiat ovat tavallisimpia pikkulapsilla. Ne aiheutuvat kehon yliherkkyydestä jotakin ruoka-ainetta kohtaan. Ruoka-allergiat saattavat hävitä iän karttuessa. Mikäli ravitsemuksellisesti tärkeä ruoka-aine jätetään pois, tulee ruokavalion koostamisessa olla erityisen huolellinen, jotta kokonaisuus säilyy monipuolisena ja tasapainoisena

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

20.12.2016

Koulukuljetukset 2017

Lähtökohtaisesti oppilaiden hakuajat ja noutopisteet/ -pysäkit säilyvät ennallaan, vaikkakin joitain muutoksia tulee kujetuskaluston koon muuttuessa. Liikennöitsijä pyrkii tiedottamaan muutoksista ennen kevätlukukauden alkua (vkolla 52). Mikäli huoltajiin ei ole oltu yhteydessä muutoksiin liittyen, niin oppilaan tulee mennä normaalin aikataulun mukaisesti noutopisteelle.

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

6.9.2016

SKIDIENKKU (kurssinumero 120312)

ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ALKAA 13.6.2016 klo 9.00 torstaisin 17-17.45 Vieraan kielen opiskelun aloittaminen jo ensimmäiseltä luokalta on yksi opetusministeriön kärkihankkeita. Tämä kurssi vastaa siihen haasteeseen ja toivottaa tervetulleiksi ekaluokkalaiset. Sukellamme englannin kielen perusteisiin monipuolisesti opettelemalla sanoja ja fraaseja lorujen, laulujen, piirrosten, lelujen, toiminnallisuuden ja tietokoneen tarjoamien mahdollisuuksien avulla. Oppikirjaksi osallistujien tulee hankkia Let’s Go! Club Book (SanomaPro). KURSSI JÄRJESTETÄÄN KANSALAISOPISTON KIELILUOKASSA 308 syyslukukausi 8.9. – 1.12.2016 kevätlukukausi 12.1.- 6.4 .2017

JVI

16.8.2016

NUORISOTILAN AUKIOLOAJAT

Monitoimitalon nuorisotila on avoinna jälleen 8.8 alkaen totuttuun tapaan maanantaista torstaihin. Avoimet ovet 9-12 –vuotiaille kello 14-16.30 ja 13-17 –vuotiaille kello 17-20. Lisäksi monitoimitalolla toimii yökahvila yhteistyössä nuorisopalveluiden ja vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa perjantaisin kello 19-22 26.8 alkaen. Hönzy liikuntavuorot monitoimitalon liikuntasalissa alkavat 30.8 alkaen tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 14.30-16. Tiistaisin Hönzyä ohjaa vapaa-aikaohjaaja Kaisa Kähärä ja keskiviikkoisin nuorisotilan työntekijät. Torstaisin 1.9 alkaen nuorisotilalla aloittaa Kätzä askarteluryhmä. Kaikkiin ryhmiin osallistuminen on ilmaista ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/mantsala.

Lue koko juttu JVI

31.5.2016

LIIKUNNALLISET LOMASTARTIT 2016

HUOM. ! Lomastartteihin mahtuu vielä! Ilmoittautuminen ensisijaisesti HelleWi:n kautta https://www.kuntapalvelut.fi/mantsala/ (tai soittamalla p. 040 3145387)

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

26.5.2016

LASTEN KURSSIT - Taiteen perusopetus

Mäntsälän kansalaisopistossa taiteen perusopetusta annetaan tanssissa klassisessa baletissa ja kuvataiteessa sekä käsitöissä. Käsityöryhmät kokoontuvat opistotalolla maanantaisin ja tiistaisin.

Lue koko juttu JVI

TOKAENKKU (kurssinumero 120313)

ILMOITTAUTUMINEN KURSSILLE ALKAA 13.6.2016 klo 9.00 torstaisin 18-18.45 Kurssi on tarkoitettu tokaluokkalaisille. Opiskelemme englantia juuri ilmestyneen, tälle ikäkaudelle suunnitellun, innostavan oppimateriaalin avulla. Käytämme SanomaPron oppikirjaa GO!, jossa kieltä harjoitellaan monipuolisesti kuvien, laulujen, pelien ja reippaiden toiminnallisten harjoitusten avulla. Opetuksessa käytetään sähköistä oppimateriaalia. Nämä kaikki luovat hyvän pohjan perussanaston ja tavallisten fraasien oppimiselle. KURSSI JÄRJESTETÄÄN KANSALAISOPISTON KIELILUOKASSA 308 syyslukukausi 8.9. – 1.12.2016 kevätlukukausi 12.1.- 6.4 .2017

JVI

20.10.2015

WILMAAN KIRJAUTUMINEN

Wilmaan kirjautuessa käytetään oppilasverkon salasanaa.

(Ylläpidon tiedote)

6.10.2015

Tiedote huoltajille

Mäntsälän kouluissa otetaan käyttöön Edison-oppimisalusta (http://www.edison.fi/) syksyn 2015 aikana. Edisonia voidaan käyttää esimerkiksi sähköisen oppimateriaalin jakamiseen, tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen. Edison on käytössä jo useissa Kuuma-kuntien kouluissa.

Lue koko juttu (Ylläpidon tiedote)

26.8.2015

Lukukoira

Lukukoira rohkaisee ja kuuntelee lukemaan opettelevaa lasta. Lapsen on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja rentoutuneeksi lukiessaan koiralle. Koira kuuntelee mutta ei arvostele eikä korjaa virheitä. Ei haittaa vaikka lukisi väärin tai lukeminen on hidasta. Jokainen saa lukea juuri itselle sopivalla tahdilla. Koira rohkaisee vain lukemaan ja kun innostus lukemiseen syntyy alkaa lapsi itse huomata kun jokin sana tuli luettua väärin. Ääneen lukiessa huomaa virheet helpommin ja sitä kautta luetun ymmärtäminen kehittyy. Koiraa voi välillä silitellä kun lukeminen tuntuu hankalalta ja näin saada rohkeutta jatkaa. Lukukoiralle saa lukea rauhassa omassa tilassa. Ylimääräisiä kuuntelijoita ei ole. Vain lukukoira ja koiran ohjaaja ovat paikalla. Lukuaika on 15 minuuttia.

Lue koko juttu JVI

2.10.2014

Tue lastasi ammatin ja alan valinnassa

Suomalaisessa työelämässä jylläävät edelleen perinteiset käsitykset siitä, mikä työ sopii naisille ja mikä miehille. Kaikkien etu olisi, että nuoret ohittaisivat ennakkoluulot ja valitsisivat alan ja ammatin omien vahvuuksiensa ja kiinnostuksensa mukaisesti.

Lue koko juttu JVI

21.8.2014

Aamukuljetus muuttuu Oitintiellä välillä Olkinen - Nikinojan th ma 25.8.2014 alkaen

Lue koko juttu JVI

20.11.2013

Nummisten koulun järjestyssäännöt

Lue koko juttu EIKA

1.8.2012

Saman perheen lapset yhteisen tunnuksen alle sekä huoltajalle henkilökohtainen Wilma-tunnus

11.3.2011 alkaen huoltajat voivat valita, haluavatko he oman henkilökohtaisen tunnuksen vai jatkaa yhteisen tunnuksen käyttöä. Huoltajien yhteisen tunnuksen voi muuttaa kahdeksi tai useammaksi henkilökohtaiseksi tunnukseksi. Huoltaja tekee tämän itse Wilmassa. Tunnuksen tekoa varten huoltajalla tulee olla toimiva sähköpostiosoite. Wilma ohjaa tunnusten teossa vaihe vaiheelta. Huoltajatunnukseen voi yhdistää perheen kaikki lapset, vaikka he olisivat eri kouluissa. Wilma-ohjelma on kunnan yhteinen hankinta, ja se sisältää kunnan kaikkien koulujen oppilaat.Jos lapset ovat muiden kuntien kouluissa tai yksityiskoulussa, ei heitä voi yhdistää samaan tunnukseen.

Lue koko juttu TRA

20.10.2011

Saman perheen lapset yhteisen tunnuksen alle sekä huoltajalle henkilökohtainen Wilma-tunnus

Lue Wilman tiedote: Saman perheen lapset yhteisen tunnuksen alle sekä huoltajalle henkilökohtainen Wilma-tunnus ja ohjeet kuinka tunnukset tehdään

TRA

Vanhat tiedotteet

Kaikki löytyneet tiedotteet näkyvät jo tiedotelistassa.